Tots som regidors 2010/2011

Tots Som Regidors és un projecte d'apropament dels joves a la política municipal. Es va impulsar el curs 2009/2010 conjuntament entre els serveis de joventut i participació de l'Ajuntament i l'Institut Eugeni d'Ors. Aquesta experiència pilot s'ha extès el curs 2010/2011 a 6 centres de secundària de Vilafranca.
En total hi han participat més d'un centenar d'alumnes de 4rt d'ESO dels centres Institut Eugeni d'Ors, Institut Alt Penedès, Escola Montagut, Col.legi Sant Elies, Col.legi Sant Josep i Col.legi Sant Ramon. 

Durant aquest curs l'alumnat ha treballat el procés de debat i aprovació d'una ordenança municipal de civisme i convivència, seguint el procés de debat a l'aula fins arribar a l'aprovació en el Ple estudiantil.

Al llarg del curs l'alumnat es va dividir en tres grups polítics (A, B, C) cada dos centres formava un Grup polític. En un primer moment l'ordenança es debatia a l'aula, en un segon moment amb el centre del mateix grup polític i finalment el debat es desenvolupava amb la resta de grups polítics. En aquest moment final del debat 60 alumnes dels 6 centres es van reunir a l'Escorxador per arribar a acords i configurar l'ordenança definitiva. Cada grup polític defensava les seves esmenes i va ser en aquest moment que els va caldre desplegar les seves habilitats per argumentar i defensar el que el seu grup polític havia acordat.

L'alcalde, Pere Regull, l'11 d'abril de 2011, va presidir el Ple estudiantil, en el qual també hi van participar representants dels grups polítics municipals. Els alumnes van defensar, en el seu paper de regidors i regidores, les diferents propostes consensuades, per aprovar finalment per unanimitat una ordenança de civisme i convivència per Vilafranca.