Entitats participants

ACAF VILAFRANCA
Els principals objectius de l'Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromialgia i d’altres síndromes de sensibilització central són informar i donar suport als afectats i afectades de Síndromes de Sensibilització Central (FM - SFC - SQM - EHS), i organitzar i realitzar activitats que tinguin com a finalitat la millora de la qualitat de vida de les persones malaltes i de llurs famílies.
L’entitat compte amb el voluntariat en els diversos tallers i activitats de suport tant de les persones malaltes com de les seves famílies.

Crides de voluntariat:Conductor/a a GAM

ACTUA SCCL
La cooperativa social ACTUA desenvolupa  projectes educatius relacionats amb la infància i adolescència en risc social.
Desenvolupa diferents projectes i activitats amb voluntariat als espais educatius de diferents poblacions del Penedès així com al pis de dones de Vilafranca.

Crides de voluntariat:

ADAP
L’Associació d’Amics per la Defensa d’Animals del Penedès és una entitat gestionada per voluntaris i voluntàries creada per defensar i promoure l’adopció d’animals de companyia buscant una nova oportunitat als animals abandonats,desemparats i maltractats.
El paper del voluntariat és bàsic per tirar endavant aquesta entitat i el seu objectiu principal de tenir cura dels animals mentre esperen l’adopció així com campanyes de difusió i sensibilització pel no abandonament animal.

Crides de voluntariat:

AGRUPACIÓ DEFENSA FORESTAL  LA CARRERADA
L’objectiu principal d’aquesta entitat és l’elaboració i execució col·lectiva de programes de vigilància i prevenció d'incendis forestals.
Projectes i activitats que desenvolupa l’entitat amb voluntariat:
- Reforestacions, neteja del bosc, divulgació, prevenció i extinció d’incendis forestals.
- Participació en esdeveniments de cultura popular on s’usa pirotècnia com a unitat de primera intervenció.

* Crida de voluntariat: Defensa forestal

ASSOCIACIÓ ARTISTICA TRISKEL
L’associació TRISKEL treballa per potenciar les arts escèniques i sobretot la paraula dita o llegida, per tot l’àmbit del Penedès amb propostes de proximitat i petit format durant tot l’any. Projectes que realitza amb voluntariat:
- Eva354, proposta de voluntariat lector: espais de lectura en grup o individual durant tot l’any (a nivell comarcal)
- Sala d’espectacles La Cisterna: espectacles de sala mensuals a Vilafranca.
- Festival Eva, En Veu Alta: festival de narració i tradició oral a l’alt Penedès.

ASSOCIACIÓ EL FATH PER DONES
El Fath per a Dones és una entitat que treballa per aconseguir que la dona musulmana adquireixi els coneixements suficients per integrar-se a la societat, perquè no es quedi tancada a casa.
L’associació realitza diferents activitats amb voluntariat durant tot l’any; accions de dinamització, formació, integració social i de suport per a mares, pares i infants magrebins, per potenciar la seva integració cultural.

ASSOCIACIÓ EL GOTIM - ALZHEIMER ACTIU
L´associació El Gotim defensa el dret a les personees grans amb deterirament cognitiu, malalts d´alzheimer i altres demències a mantenir una vida activa i digne mitjançant
tallers i activitats diverses adaptades a les característiques individuals de cada usuàri/a.

ASSOCIACIÓ ENTRE TOTS PENEDÈS
L'associació Entre Tots és una entitat formada per persones amb discapacitat física o sense que treballen per fomentar la defensa dels drets d´aquest col.lectiu i per avançar en la millora de les seves condicions de vida.

ASSOCIACIÓ L'ESPIGA PENEDÈS
Entitat que té com a objectiu l'atenció a les persones amb discapacitat en tot el seu cicle vital.

ASSOCIACIÓ LLAMBRUSCA
L'objectiu principal d'aquesta associació és la millora de la qualitat de vida dels malalts d'Alzheimer i de les famílies afectades.

ASSOCIACIÓ RESSÒ
Entitat sense ànim de lucre formada per diverses entitas de Vilafranca que treballen en la distribució d'aliments a famílies necessitades i que, amb l'objectiu comú de gestionar el rebost solidari com a centre únic de distribució d'aliments a Vilafranca, s'han constituït en l'associació Ressò (Recursos Socials Solidaris).

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL BARRI DE L'ESPIRALL
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.
Estan desenvolupant un projecte amb altres entitats del barri per a fomentar l'ocupació.

 

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LES CLOTES
Entitat sense ànim de lucre formada per veïns i veïnes que pretén fomentar la convivència veïnal.
L’associació treballa la cohesió social del barri en diferents projectes i activitats on posen èmfasi en la figura del voluntariat: casal per joves, tallers diversos i també propostes innovadores que es puguin aportar pel bé del barri.

 

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES SANT JULIÀ
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.

 

ASSOCIACIÓ VILABÀSQUET
És una entitat sense ànim de lucre que treballa pr incloure,fomentar  i recuperar el bàsquet escolar promocionant així que els nens i nenes de la vila practiquin esport sense moure's de la seva pròpia escola i sense necessitat d'haver d'anar a un club de bàsquet per poder-ho fer en bones condicions, com una activitat rutinària, necessària, divertida, educativa i saludable.

CÀRITAS
Entitat sense ànim de lucre que realitza suport social a persones i famílies de la vila que tenen dificultats per cobrir les necessitats bàsiques. Amb el suport econòmic i de voluntaris, es porten a terme projectes de reforç en colònies d'estiu, ajuts d'aliments, roba i mobles, assistència social, i també un alberg per a persones sense sostre.

CONSORCI SÒCIOSANITARI
És una entitat que es dedica a tenir cura de les persones en diversos camps de la salut i l'atenció social. Treballen en l'atenció al malalt crònic, rehabilitació i atenció a persones grans amb dependència.

CREU ROJA
La Creu Roja és una institució humanitària internacional que potencia la igualtat, es fonamenta en la solidaritat i promou la tolerància, amb un treball comunitari i participatiu i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la nostra societat.
 

EL PILAR DE VUIT
Associació de jubiltas, vídues i mestresses de casa que dóna suport als co.lectius de la gent gran a través del banc del temps on persones grans i no tan grans ofereixen part del seu temps als altres.

 

EL TURÓ, SALUT MENTAL. ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AMICS
És una entitat sense ànim de lucre i d'interès social que té com a finalitat millorar i afavorir la rehabilitació personal, autonomia i inclusió social, laboral i comunitària de les persones que pateixen trastorn mental i oferir diferents serveis, acolliment, assessorament i suport a les famílies, així com vetllar pels seus drets.

ENTITATS ESPIRALL
Entitats Espirall és una associació d'associacions del barri agrupades per vetllar les necessitats del barri, sumar esforços i generar intercanvi d'idees i propostes que afavoreixi l'activació i el suport a les persones.
El principal objectiu és potenciar la participació activa del veïnatge del barri de l'Espirall fomentant la relació d'ajuda entre les persones.
El voluntariat és peça clau per portar a terme diferents projectes per assolir l’objectiu principal; acompanyament a persones, fires d´intercanvi, formació,etc

ESGLÉSIA DE JESUCRIST DELS SANTS DELS DARRERS DIES
Projectes i activitats que desenvolupa l’entitat amb voluntariat:
- Hort de la Capella de Vilafranca
- Pla d'Autosuficiència
- Tallers diversos al llarg de l'any

FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar, en tots els àmbits, les condicions de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, especialment en els aspectes laboral, familiar, social i de la salut.

 

 

FUNDACIÓ PRIVADA LLAR D´AVIS UEBE JOSEFINA MATA
Els objectius principals de la llar d’avis Josefina Mata són atendre integralment persones majors de 65 anys; afavorir la recuperació, o el manteniment, del màxim grau d'autonomia personal i social; i ajudar els ancians a viure amb la major independència i dignitat possible.
El voluntariat té un paper d’acompanyament en les diferents activitats del centre: sortides, tallers, jocs de taula i conversa amb la supervisió de l’equip tècnic del Centre.

 

LA LLUM DEL NORD
Associació per la ciutadania i la cooperació entre pobles. Entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la integració i la promoció d'igualtat d'oportunitats de persones immigrades en la societat d'acollida.
 

LLIGA REUMATOLÒGICA
És una associació sense ànim de lucre dedicada a oferir suport, acompanyament i assessorament a les persones amb malalties reumàtiques i al seu entorn més proper.
 

LOVE HORSE
Associació sense ànim de lucre que ofereix Teràpies Assistides amb Cavalls com a servei d'assistència social per afavorir la rehabilitació i/o reeducació de persones que presenten diferents tipus de discapacitat (psíquica, física i/o sensorial), risc d'exclusió social, problemes de salut mental, afavorint el seu desenvolupament físic i psicomotor, emocional i psicològic, cognitiu, de relació i comunicació. Els projectes i activitats que desenvolupa amb voluntariat tenen a veure amb  l’activitat terapèutica i necessiten personal de suport per tal de garantir major seguretat i qualitat durant les sessions.

PROGRAMA LECXIT. ESCOLA MAS I PARERA
És un projecte promogut per l’obra social La Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament. Adreçat als alumnes de 4t de primària de l’escola, té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.
La tasca principal del voluntariat és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector.

 

TDAH PENEDÈS
És una associació sense ànim de lucre de familiars de nens amb dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat. El principal objectiu és el de donar informació sobre aquest trastorn que afecta fins a un 7% de la població infantil.
 

UNIVERS PENEDÈS
És una associació de persones amb discapacitació, familiars i amics. La missió d'aquesta associació és treballar dia a dia pel lleure de les persones amb discapacitat. Desenvolupa diferents activitats lúdiques així com suport i acompanyament en el temps lliure.

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA
Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf.Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès.
El Voluntariat per la llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar el seu català oral. Les parelles es troben una hora a la setmana durant deu setmanes.

XICOTS DE VILAFRANCA
Colla castellera de més de dos-cents cinquanta castellers i castelleres, de totes les edats, sense cap tipus de distinció social, política, cultural o religiosa. A tots els uneix la mateixa afició d'aixecar castells, el treball en equip i l'esperit de superació constant davant el gran nombre de reptes que la colla té per endavant. El projecte de voluntariat té per objectiu fomentar la cohesió del grup realitzant diferents activitats: tallers, jocs pels més petits mentre esperen la pujada al castell, etc.