Entitats participants

Ampert
És una associació contra el càncer i de suport al malalt oncològic. Treballen per millorar la qualitat d'atenció donada als pacients que pateixen càncer durant les diferents fases de la malaltia.
 

Associació Creixent
És una iniciativa d'intervenció en el lleure, com a recurs per a joves o adults amb una discapacitat reconeguda com intel.ligència límit. L'associació és autogestionada pels pares i mares dels/de les joves.
 

 


 

Associació Espanyola Contra el Càncer
És una associació que integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per acompanyar les persones que pateixen càncer.

 

Associació l'Espiga Penedès
Entitat que té com a objectius l'atenció a les persones amb discapacitat en tot el seu cicle vital.
 

 

Associació Llambrusca
L'objectiu principal d'aquesta associació és la millora de la qualitat de vida dels malalts d'Alzheimer i de les famílies afectades.


 

Associació Ressò
Entitat sense ànim de lucre formada per diverses entitas de Vilafranca que treballen en la distribució d'aliments a famílies necessitades i que, amb l'objectiu comú de gestionar el rebost solidari com a centre únic de distribució d'aliments a Vilafranca, s'han constituït en l'associació Ressò (Recursos Socials Solidaris). 

AVV Espirall
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.
Estan desenvolupant un projecte amb altres entitats del barri per a fomentar l'ocupació.

 

AVV Poble Nou
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.


 

AVV Sant Julià
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.


 

Càritas
Entitat sense ànim de lucre que realitza suport social a persones i famílies de la vila que tenen dificultats per cobrir les necessitats bàsiques. Amb el suport econòmic i de voluntaris, es porten a terme projectes de reforç en colònies d'estiu, ajuts d'aliments, roba i mobles, assistència social, i també un alberg per a persones sense sostre. 

Consorci Sòciosanitari
És una entitat que es dedica a tenir cura de les persones en diversos camps de la salut i l'atenció social. Treballen en l'atenció al malalt crònic, rehabilitació i atenció a persones grans amb dependència.

 

Creu Roja
La Creu Roja és una institució humanitària internacional que potencia la igualtat, es fonamenta en la solidaritat i promou la tolerància, amb un treball comunitari i participatiu i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la nostra societat.
 

El Pilar de Vuit
Associació de jubiltas, vídues i mestresses de casa que dóna suport als vo.lectiu de la gent gran a través del banc del temps on persones grans i no tan grans ofereixen part del seu temps als altres.

 

El Turó, Salut Mental. Associació de familiars i amics
És una entitat sense ànim de lucre i d'interès social que té com a finalitat millorar i afavorir la rehabilitació personal, autonomia i inclusió social, laboral i comunitària de les persones que pateixen trastorn mental i oferir diferents serveis, acolliment, assessorament i suport a les famílies, així com vetllar pels seus drets.

 


 

Fundació Mas Albornà
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar, en tots els àmbits, les condicions de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, especialment en els aspectes laboral, familiar, social i de la salut.
 

Fundació PINNAE
La Fundació Pinnae te com a objectiu atendre les necessitats de la nostra societat,generant oportunitats per a la inserció laboral,afavorint la cohesió social,promovent la promoció cultural i prioritàriament la dinamització econòmica del seu territori mitjançant el programa GENERA.

 

Ginesta
És una associació sense ànim de lucre que pretén donar suport emocional a les dones diagnosticades de càncer de mama, donar tota mena d'informació, facilitar documentació i adreces que puguin ser del seu interès, organitzar xerrades i col.loquis, i insistir en la prevenció de la malaltia mitjançant criteris de vida sana. 

Grup Tercer Món-Mans Unides
Entitat sense ànim de lucre que treballa pel desenvolupament dels països pobres.

 
 

La Llum del Nord. Associació per la ciutadania i la cooperació entre pobles
Entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la integració i la promoció d'igualtat d'oportunitats de persones immigrades en la societat d'acollida.


 

 

 

Lliga reumatològica
És una associació sense ànim de lucre dedicada a oferir suport, acompanyament i assessorament a les persones amb malalties reumàtiques i al seu entorn més proper.

 

TDAH Penedès
És una associació sense ànim de lucre de familiars de nens amb dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat. El principal objectiu és el de donar informació sobre aquest trastorn que afecta fins a un 7% de la població infantil.

 

Univers Penedès
És una associació de persones amb discapacitació, familiars i amics. La missió d'aquesta associació és treballar dia a dia pel lleure de les persones amb discapacitat. Desenvolupa diferents activitats lúdiques així com suport i acompanyament en el temps lliure.

 

Associació El Gotim-Alzheimer Actiu
L´associació El Gotim defensa el dret a les personees grans amb deterirament cognitiu,malalts d´alzheimer i altres demències a mantenir una vida activa i digne mitjançant
tallers i activitats diverses adaptades a les característiques individuals de cada usuàri/a.

Associació Entre Tots Penedès
L'associació Entre Tots és una entitat formada per persones amb discapacitat física o sense que treballen per fomentar la defensa dels drets d´aquest col.lectiu i per avançar en la millora de les seves condicions de vida.

Voluntariat per la Llengua.Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf.Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès

El Voluntariat per la llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar el seu català oral. Les parelles es troben una hora a la setmana durant deu setmanes.

 

Església de Jesucrist dels Sants dels darrers dies

  • Projectes i activitats que desenvolupa l’entitat amb voluntariat:

    Hort de la Capella de Vilafranca.

    Pla d'Autosuficiència.

    Tallers diversos al llarg de l'any.

Associació Vilabàsquet.

És una entitat sense ànim de lucre que treballa pr incloure,fomentar  i recuperar el bàsquet escolar promocionant així que els nens i nenes de la vila practiquin esport sense moure's de la seva pròpia escola i sense necessitat d'haver d'anar a un club de bàsquet per poder-ho fer en bones condicions, com una activitat rutinària, necessària, divertida, educativa i saludable.