Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Avui és el Dia Internacional del Voluntariat

05 de desembre de 2017

Avui 5 de desembre, es celebra el Dia Internacional del Voluntariat. L'associacionisme i el voluntariat es consideren eines de canvi i de millora social i, per tant, la tasca altruista que realitzen milions de persones a nivell mundial és reconeguda avui.

Avui doncs, les persones voluntàries són les protagonistes. Eulàlia Mas, gerent de la Federació Catalana de Voluntariat Social, destaca així la seva importància en l’article d’opinió publicat a Xarxanet:

“ La persona voluntària, moguda per una consciència que la fa sensible a les injustícies, i per la decisió d’arremangar-se a transformar l’entorn, és qui habitualment s’adreça a l’entitat per col·laborar-hi. És un perfil de persona no gaire donat a fer proclames ni mobilitzacions, sinó a treballar de manera constant i compromesa. Per això, de vegades, contrasta amb el de la persona activista, que tradicionalment ha aportat més discurs i proposta al sector. Però a mida que intervé en la situació que atén (és a dir: hi respon) es capacita i s’apodera, i s’agermana amb tots els actors socials que actuen amb coneixement i perspectiva en la xarxa. Aquest em sembla el signe més nítid de la seva adultesa, avui. El seu regal més valuós.”

Què és el que mou a tantes persones a desenvolupar tasques de manera altruista? En aquest vídeo trobem testimonis de voluntaris i voluntàries interessants:

 

 

Feliç Dia Internacional del Voluntariat a tots i totes!