Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Els Punts de Voluntariat Local avancen en la seva coordinació

Els Punts de Voluntariat Local avancen en la seva coordinació

06 de febrer de 2018

En la trobada mantinguda el dia 24 de gener a Santa Coloma de Gramenet, els Punts de Voluntariat Local van compartir experiències, estratègies i models de promoció del voluntariat.

A la trobada, on van participar diferents ens locals, entre ells l'Oficina del Voluntariat de Vilafranca, va assistir el subdirector de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marc Viñas, i va comptar amb la presència de la Regidora ponent de Moviments socials, Entitats ciutadanes i Discapacitat, Mª Carmen Arana Romero, i la Quarta Tinenta d’alcaldessa executiva de l’Àrea de Cultura, Moviments socials, Entitats ciutadanes, Memòria històrica i LGTBI, Mª Petra Jiménez González, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Així, la trobada va fer palesa la necessitat de reforçar la coordinació entre Punts de Voluntariat Local i la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC), així mateix, es va destacar la gran capacitat de cohesió social del tercer sector català i la voluntat dels Punts de recolzar la tasca de les entitats.

Durant la trobada, Maribel Moya, tècnica del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va donar a conèixer el treball de l’Ajuntament en matèria de voluntariat, i va destacar la important tasca de les persones que realitzen activitats de voluntariat al municipi. En aquest sentit, va exposar els principals projectes de voluntariat que recolza l’Ajuntament, alguns exemples són l’atenció personalitzada a la ciutadania o el carnet municipal per reconèixer les entitats de voluntariat i les persones voluntàries de Santa Coloma de Gramenet.

 

Es van tractar diferents temes, entre altres, el creixement de Punts de Voluntariat Local al país, la posada en marxa d’un estudi sobre associacionisme i voluntariat a Catalunya, i la voluntat definir exactament els criteris d’excepcionalitat de la Llei del voluntariat i de foment de l'associacionisme. 


Finalment, el grup de treball de Punts de Voluntariat Local va intercanviar experiències, eines, estratègies, etc., amb la voluntat d’establir una millor coordinació i crear espais on compartir els projectes realitzats en el marc del contracte programa 2017 – 2019.