Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Guanyadors del primer concurs de relats sobre voluntariat

03 de setembre de 2018

Gina Velasco, en categoria infantil; Clara Bosch, en categoria i juvenil, i Sebastià Pelegrí, en la categoria sènior, són els guanyadors de la convocatòria

El pati de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca va acollir el passat 27 d’agost l’acte de lliurament de premis del primer Concurs de relats sobre el voluntariat, al qual s’hi van presentar una vintena de propostes. El president del jurat, David Monteagudo, va donar les gràcies totes les persones participants, assegurant que van gaudir molt amb la lectura de tots els relats que els es van fer emocionar, sorprendre i divertir. Segons va explicar, el procés de deliberació no va ser gens fàcil, però finalment hi va haver acord dels 4 membres del jurat per escollir els guanyadors de les tres categories establertes.

Categoria infantil (de 14 a 17 anys)
Nako de Gina Velasco Bertran. El jurat va ressaltar el format de l’obra, de gènere ciència-ficció, i va animar els més joves a llegir, escriure i participar en concursos com aquests.
Premi: llibres i auriculars sense fil, per un valor aproximat de 150€

Categoria juvenil (de 18 a 25 anys) 
Merdusca de Clara Bosch Mas. El jurat va premiar aquest text, escrit en primera persona, que sense caure en dramatismes explica la visió i sentiments d’una persona que pateix la malaltia d’alzheimer.
Premi: 150€ en metàl•lic

Categoria sènior (+25 anys) 
Wilson de Sebastià Pelegrí i Moya. El jurat va remarcar la qualitat literària i rigorosa. Un relat que enganxa des del primer moment i no deixa indiferent el lector.
Premi: 150€ en metàl•lic

El regidor de Participació i voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, va posar de relleu la tasca que des de l’Oficina del Voluntariat, organitzadora del concurs, es duu a terme en els darrers tres anys, posant a l’abast de la ciutadania i les entitats tota la informació, acompanyament, assessorament i formació pel que fa a temes de voluntariat, i que juntament amb les entitats treballa pel foment i difusió del voluntariat a Vilafranca del Penedès.
Medialdea va avançar que els relats guanyadors es llegiran a la Festa del Voluntariat, que el proper 17 de novembre celebrarà la seva quarta edició.

Els relats guanyadors es poden llegir en aquest enllaç:
http://participacioivoluntariat.vilafranca.cat/oficina-del-voluntariat/concurs-de-relats-sobre-el-voluntariat/categories-premis-jurat-i-veredicte