Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

La regidora Montse Arroyo es reuneix amb veïns i veïnes de Vilafranca nascuts a Nicaragua

La regidora Montse Arroyo es reuneix amb veïns i veïnes de Vilafranca nascuts a Nicaragua

05 de març de 2018

El passat dijous, 1 de març, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, es va reunir amb un grup de veïnes i veïns de Vilafranca, nascudes i nascuts a Nicaragua. La trobada tenia com a finalitat presentar a aquest col•lectiu, les activitats de cooperació que es realitzen en el marc de l’agermanament de Vilafranca amb Puerto Cabezas (Nicaragua) i conèixer, de primera mà, les inquietuds d’aquestes persones que han fet el camí de la migració des de Nicaragua cap a la nostra vila.
Un grup de 9 persones, dels 19 que consten com empadronades a Vilafranca, van comentar en la reunió les seves vivències i les seves trajectòries d’arrelament i de record de la seva terra d’origen.
La regidora Montse Arroyo i el tècnic de Solidaritat i Cooperació, Fernando de León, van fer una breu presentació dels projectes i activitats que es desenvolupen a Puerto Cabezas en el marc de l’agermanament, així com les diferents activitats de cooperació i sensibilització que es realitzen des de l’Ajuntament i des de les entitats de la vila, fonamentalment des de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas.
La convocatòria va ser rebuda amb molta satisfacció per les persones assistents a la reunió i es preveu que des del Servei de Solidaritat i Cooperació es faciliti la informació de les activitats relacionades amb l’agermanament amb Puerto Cabezas i el suport per al desenvolupament de les iniciatives que es puguin plantejar per part d’aquest col•lectiu de vilafranquines i vilafranquins en aquest àmbit.