Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Crides de voluntariat

ACAF VILAFRANCA 
Els principals objectius de l'Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromialgia i d’altres síndromes de sensibilització central són informar i donar suport als afectats i afectades de Síndromes de Sensibilització Central (FM - SFC - SQM - EHS), i organitzar i realitzar activitats que tinguin com a finalitat la millora de la qualitat de vida de les persones malaltes i de llurs famílies.
L’entitat compte amb el voluntariat en els diversos tallers i activitats de suport tant de les persones malaltes com de les seves famílies.
* Crida de voluntariat: Conductor/a a GAM

ACTUA SCCL
La cooperativa social ACTUA desenvolupa  projectes educatius relacionats amb la infància i adolescència en risc social. Desenvolupa diferents projectes i activitats amb voluntariat als espais educatius de diferents poblacions del Penedès així com al pis de dones de Vilafranca.

*Crida de voluntariat:Reforç de voluntariat a projectes socioeducatius/ Hort i jardí  del CRAE de Vilobí /Col.laboració a l´espai de reforç escolar/Reforç SPAAI(servei de primera acollida i atenció integral a adolescents i joves migrants sols)

ADAP
L’Associació d’Amics per la Defensa d’Animals del Penedès és una entitat gestionada per voluntaris i voluntàries creada per defensar i promoure l’adopció d’animals de companyia buscant una nova oportunitat als animals abandonats,desemparats i maltractats.
El paper del voluntariat és bàsic per tirar endavant aquesta entitat i el seu objectiu principal de tenir cura dels animals mentre esperen l’adopció així com campanyes de difusió i sensibilització pel no abandonament animal.
* Crida de voluntariat: Voluntariat per la protecció i defensa animal 

AGRUPACIÓ DEFENSA FORESTAL  LA CARRERADA
L’objectiu principal d’aquesta entitat és l’elaboració i execució col·lectiva de programes de vigilància i prevenció d'incendis forestals.
Projectes i activitats que desenvolupa l’entitat amb voluntariat:
- Reforestacions, neteja del bosc, divulgació, prevenció i extinció d’incendis forestals.
- Participació en esdeveniments de cultura popular on s’usa pirotècnia com a unitat de primera intervenció.
* Crida de voluntariat: Defensa forestal

AMNISTIA INTERNACIONAL PENEDÈS

L´objectiu principal de l´entitat és la sensibilització en Drets Humans arreu del món.Denúncia vulneracions DDHH,fa campanyes específiques a escoles i instituts,publicacions a la premsa local,recollida adhesions per campanyes globals,protecció defensors amb drets humans.

 

ASSOCIACIÓ ARTISTICA TRISKEL
L’associació TRISKEL treballa per potenciar les arts escèniques i sobretot la paraula dita o llegida, per tot l’àmbit del Penedès amb propostes de proximitat i petit format durant tot l’any. Projectes que realitza amb voluntariat:

* Crides de voluntariat:
Voluntaris/es lectors i lectores
 

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DEL BARRI DE L'ESPIRALL
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal.
Estan desenvolupant un projecte amb altres entitats del barri per a fomentar l'ocupació.

 

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LES CLOTES
Entitat sense ànim de lucre formada per veïns i veïnes que pretén fomentar la convivència veïnal.
L’associació treballa la cohesió social del barri en diferents projectes i activitats on posen èmfasi en la figura del voluntariat: casal per joves, tallers diversos i també propostes innovadores que es puguin aportar pel bé del barri.

 

 

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES SANT JULIÀ
Entitat sense ànim de lucre que pretén fomentar la convivència veïnal mitjançant activitats,tallers,xerrades,exposicions que es realitzen a la seva seu social.

*Crida de voluntariat: Expert/a en comunicació

 

ASSOCIACIÓ EL FATH PER DONES
Entitat que treballa per aconseguir que la dona adquireixi els coneixements suficients per integrar-se a la societat, perquè no es quedi tancada a casa. L’associació realitza diferents activitats amb voluntariat durant tot l’any; accions de dinamització, formació, integració social i de suport per a mares, pares i infants magrebins, per potenciar la seva integració cultural.


 

El Gotim

ASSOCIACIÓ EL GOTIM - ALZHEIMER ACTIU
L´associació El Gotim defensa el dret a les personees grans amb deterirament cognitiu, malalts d´alzheimer i altres demències a mantenir una vida activa i digne mitjançant
tallers i activitats diverses adaptades a les característiques individuals de cada usuàri/a.

* Crida de voluntariat: Voluntaris/es tallers 

ASSOCIACIÓ ENTRE TOTS PENEDÈS
Entitat que treballa per aconseguir millorar els drets de les persones amb discapacitat a partir de quatre camps d'acció: igualtat i justícia, salut i benestar, oci i cultura i esport adaptat. Som un grup de persones amb una sensibilitat i un interès comú volem parlar de supressió de barreres, d’inserció laboral, i sobretots de drets humans.
* Crides de voluntariat: treballador/a social, tècnic/a esportiu, professional comunicació 

Gats Vilafranca

ASSOCIACIÓ GATS DE VILAFRANCA
Som un grup de persones compromeses amb la cura i defensa dels gats del carrer que viuen en diferents colònies a Vilafranca del Penedès. La nostra principal tasca és la cura i alimentació dels gats i el control de les colònies mitjançant esterilitzacions i foment de les adopcions d'animals.

* Crida de voluntariat: Control colònies de gats

ASSOCIACIÓ LLAMBRUSCA
L'objectiu principal d'aquesta associació és la millora de la qualitat de vida dels malalts d'Alzheimer i de les famílies afectades.

* Crides de voluntariat:  Voluntaris/àries tallers

ASSOCIACIÓ RESSÒ
Entitat sense ànim de lucre formada per diverses entitas de Vilafranca que treballen en la distribució d'aliments a famílies necessitades i que, amb l'objectiu comú de gestionar el rebost solidari com a centre únic de distribució d'aliments a Vilafranca, s'han constituït en l'associació Ressò (Recursos Socials Solidaris).

* Crida de voluntariat: Rebost Solidari; informàtic/a.

CÀRITAS
L´acció de Càritas Interparroquial de Vilafranca consisteix en donar acollida i resposta a les realitats de pobresa i exclusió social que tenen lloc a la nostra ciutat. Ho fem des de la nostra missió permanent i irrenunciable:compartir des de l´austeritat,des de la proximitat a l´altre preocupant-nos pels nostres germans.Ho fem des de projectes formatius,d´acollida i amb ajuts materials si s´escau.
* Crides de voluntariat: Voluntaris/àries classes de català | Voluntaris/àries treball de la terra

CEP_PENEDES

CEP PENEDES

Organització d'activitats obertes a tothom relacionades amb la muntanya, l'excursionisme, la natura i la cultura. Organització de cursos d'iniciació i perfeccionament en diferents modalitats. Assessorament directe per a qualsevol activitat relacionada amb la muntanya, l'excursionisme i la natura.

Local Social. Servei de biblioteca, videoteca i cartografia.

 Crida de Voluntariat: Administratiu, gestió en XXSS, activitats on-line i web.

CONSORCI SÒCIOSANITARI
És una entitat que es dedica a tenir cura de les persones en diversos camps de la salut i l'atenció social. Treballen en l'atenció al malalt crònic, rehabilitació i atenció a persones grans amb dependència.

Creu Roja

CREU ROJA
La Creu Roja és una institució humanitària internacional que potencia la igualtat, es fonamenta en la solidaritat i promou la tolerància, amb un treball comunitari i participatiu i amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la nostra societat.

* Crides de voluntariat: Promoció de l´èxit escolar;Salut constant;Comunicació.Xarxes;

Comunicació.Organització esdeveniments;Comunicació.Suport premsa

Creu Roja .Video

 

EL PILAR DE VUIT
Associació de jubiltas, vídues i mestresses de casa que dóna suport als co.lectius de la gent gran a través del banc del temps on persones grans i no tan grans ofereixen part del seu temps als altres.

 

EL TURÓ, SALUT MENTAL. ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AMICS
És una entitat sense ànim de lucre i d'interès social que té com a finalitat millorar i afavorir la rehabilitació personal, autonomia i inclusió social, laboral i comunitària de les persones que pateixen trastorn mental i oferir diferents serveis, acolliment, assessorament i suport a les famílies, així com vetllar pels seus drets.

* Crides de voluntariat:
Acompanyaments a les activitats | Converses en català / Voluntari/a per hort urbà

                                                 

ENTITATS ESPIRALL
Entitats Espirall és una associació d'associacions del barri agrupades per vetllar les necessitats del barri, sumar esforços i generar intercanvi d'idees i propostes que afavoreixi l'activació i el suport a les persones.
El principal objectiu és potenciar la participació activa del veïnatge del barri de l'Espirall fomentant la relació d'ajuda entre les persones.
El voluntariat és peça clau per portar a terme diferents projectes per assolir l’objectiu principal; acompanyament a persones, fires d´intercanvi, formació,etc

ESGLÉSIA DE JESUCRIST DELS SANTS DELS DARRERS DIES
Projectes i activitats que desenvolupa l’entitat amb voluntariat:
- Hort de la Capella de Vilafranca
- Pla d'Autosuficiència
- Tallers diversos al llarg de l'any

fundació inglada via

FUNDACIÓ INGLADA VIA

Amb la tasca i manera de fer d’Inglada Via es pretén demostrar que a les residències per a persones grans s’ofereix una qualitat de vida que, en molts casos, a casa no es podria tenir. Hi ha un esforç permanent per posar de manifest el respecte i la valoració dels residents com a persones i Inglada Via els fa l’acompanyament en el seu procés vital per tal que puguin fer tot allò que necessiten i/o desitgen.

*Crides de voluntariat: Sortim a passejar | Acompanyaments visites mèdiques

 

 

FUNDACIÓ L'ESPIGA PENEDÈS
Entitat que té com a objectiu l'atenció a les persones amb discapacitat en tot el seu cicle vital.

* Crida de voluntariat: Acompanyament a la piscina / Suport a les activitats de jardineria i hort

FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que pretén millorar, en tots els àmbits, les condicions de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, especialment en els aspectes laboral, familiar, social i de la salut.

*Crides de voluntariat:
Voluntari/a de fotografic; Acompanya'm
Suport a les activitats del centre ocupacional;Acompanyament al lleure de cap de setmana ;

Suport en actes institucionals

 

FUNDACIÓ PRIVADA LLAR D´AVIS UEBE JOSEFINA MATA
Els objectius principals de la llar d’avis Josefina Mata són atendre integralment persones majors de 65 anys; afavorir la recuperació, o el manteniment, del màxim grau d'autonomia personal i social; i ajudar els ancians a viure amb la major independència i dignitat possible.
El voluntariat té un paper d’acompanyament en les diferents activitats del centre: sortides, tallers, jocs de taula i conversa amb la supervisió de l’equip tècnic del Centre.

 

LA LLUM DEL NORD
Associació per la ciutadania i la cooperació entre pobles. Entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la integració i la promoció d'igualtat d'oportunitats de persones immigrades en la societat d'acollida.

* Crides de voluntariat:  Talleristes;Suport escolar,Classes de castellà

 

 

LLIGA REUMATOLÒGICA
És una associació sense ànim de lucre dedicada a oferir suport, acompanyament i assessorament a les persones amb malalties reumàtiques i al seu entorn més proper.

Crida de voluntariat: Responsables de la seu de Vilafranca
 

NOU VERD SCCL
Cooperativa d’iniciativa social que té com a objectiu principal promoure i facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat, prioritàriament treballadors amb malaltia mental.

* Crida voluntariat:Voluntari/a per vendre llibres

Voluntariat Reforç classes angles

Professor/a de matemàtiques

PROGRAMA LECXIT. ESCOLA MAS I PARERA
És un projecte promogut per l’obra social La Caixa, la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament. Adreçat als alumnes de 4t de primària de l’escola, té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora.

* Crida de voluntariat: Voluntaris/es per la lectura.

 

SOM FUNDACIÓ

Entitat sense ànim de lucre que defensa els drets, protegeix i vetlla per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual amb la capacitat modificada judicialment a Catalunya.

*Crida de voluntariat:Voluntariat per l´oci i temps lliure

 

TDAH PENEDÈS
És una associació sense ànim de lucre de familiars de nens amb dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat. El principal objectiu és el de donar informació sobre aquest trastorn que afecta fins a un 7% de la població infantil.

 

UNIVERS PENEDÈS
És una associació de persones amb discapacitació, familiars i amics. La missió d'aquesta associació és treballar dia a dia pel lleure de les persones amb discapacitat. Desenvolupa diferents activitats lúdiques així com suport i acompanyament en el temps lliure.

* Crida de voluntariat: Dóna la ma a la diversitat 

VILANIMALS
És una associació que treballen per millorar les condicions de vida dels animals,lluitar per els seus drets,contra l´abandonament, consciencar a la població i fomentar les adopcions.

*Crides de voluntariat:Voluntaris i voluntàries per la captura de gats; Cases d´acollida ;Voluntaris i voluntàries fires

 

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA
Consorci per a la normalització lingüística.Servei de Català de Vilafranca i Alt Penedès. El Voluntariat per la llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar el seu català oral. Les parelles es troben una hora a la setmana durant deu setmanes.
*Crida de voluntariat: Voluntariat per la llengua 

XICOTS DE VILAFRANCA
Colla castellera de més de dos-cents cinquanta castellers i castelleres, de totes les edats, sense cap tipus de distinció social, política, cultural o religiosa. A tots els uneix la mateixa afició d'aixecar castells, el treball en equip i l'esperit de superació constant davant el gran nombre de reptes que la colla té per endavant. El projecte de voluntariat té per objectiu fomentar la cohesió del grup realitzant diferents activitats: tallers, jocs pels més petits mentre esperen la pujada al castell, etc.
* Crida de voluntariat: Monitors i monitores de lleure