Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Projecte d'Intervenció Integral a l'Espirall

En el Projecte d'Intervenció Integral a l'Espirall la participació ciutadana és un element clau i molt important pel seu desenvolupament.

Per tal que la ciutadania pugués participar en el projecte es van constituïr dues comissions :

  • La gent del barri: aquesta comissió té per objectiu prioritari el treball de les relacions humanes al barri, per tal d'augmentar la qualitat de vida de veins i veïnes.
  • El nostre entorn: aquesta comissió s'enfoca des del vessant de la millora, els usos dels espais, les accions urbanístiques, l'economia i el medi ambient.

Tot i la formació d'aquestes comissions s'han anat obrint processos de participació per algunes de les actuacions del projecte. Els més emblemàtics han estat: 

  • Usos i criteris de disseny de la plaça Pau Casals i entorn.
  • Usos del nou edifici polivalent al barri: Centre Cívic

Les comissions ciutadanes van començar a treballar plegades des de l'inici del projecte. A la primera sessió es van definir les línies de treball que es desenvoluparien al llarg dels 4 anys. Aquí trobaren el contingut de la 1ª sessió de treball de les comissions ciutadanes "Gent del barri" i "El nostre entorn" que va tenir lloc el 3 d'abril de 2008, al local de l'AV de l'Espirall.

 

  • Si estàs interessat/da en participar en les comissions pots emplenar el formulari i ens posarem en contacte amb tu.
  • Per més informació del Projecte d'Intervenció Integral a l'Espirall pots visitar el web del projecte.

     

Procés de participació ciutadana per definir els usos de la plaça Pau Casals^

La urbanització de la plaça Pau Casals s'inclou en les actuacions dels Projecte d'Intervenció Integral que s'està desenvolupant en el barri de l'Espirall. 

Es va obrir un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de recollir propostes i suggeriments per definir els usos de la Plaça Pau Casals. La jornada va tenir lloc al CEIP Pau Boada.
El mateix dissabte, a l'escola Pau Boada, va tenir lloc la Jornada de la Diversitat per a infants, que va acollir un taller sobre la nova plaça Pau Casals. Tots els nens i nenes de 4 a 11 anys que van hi van assistir van participar en els diferents tallers de fabricació de joguines i jocs tradicionals del món, a més del taller específic sobre la plaça Pau Casals que va permetre recollir la seva visió de futur de la plaça. 

Tan els dibuixos dels infants com les propostes sorgides a la jornada van ser lliurades a l'equip redactor del projecte d'urbanització de la plaça per tal que les tingués en compte a l'hora de dibuixar-la. 

  • Si vols més informació d'aquest projecte, visita el seu web.
Accessibilitat