Tots som regidors 2011/2012

Tots som regidors ha arribat a la seva tercera edició. El projecte s'ha desenvolupat el curs 2011/2012 amb la participació de 8 grups de 3r i 4rt d'ESO de 7 centres de Vilafranca. La novetat d'aquest curs ha estat la participació de tots els centres educatius de Vilafranca que imparteixen secundària. En total hi han participat uns 200 alumnes de 3er i 4rt d'ESO de Vilafranca del Penedès.
Els centres participants han estat: Institut Eugeni d'Ors, Institut Alt Penedès, Escola Montagut, Col.legi El Carme-Sant Elies, Col.legi Sant Josep, Col.legi Sant Ramon i Institut Milà i Fontanals.

Els joves regidors han treballat un procés de debat i aprovació d'una ordenança municipal de civisme i convivència. Al llarg del curs l'alumnat es va dividir en 4 grups polítics i, partint d'una ordenança de Civisme i Convivència, van fer propostes d'esmenes de cadascun dels articles. En un primer moment les van debatre amb el centre del mateix grup polític i, en un segon moment, amb els altres grups polítics.

Durant el procés de debat l'alumnat ha hagut de desplegar les seves habilitats per argumentar i defensar el que el seu grup polític havia acordat.
Per tal d'aprofundir en el coneixement del funcionament democràtic l'alumnat ha rebut formació de tècnics municipals, ha conegut els espais de decidió política de la mà de les regidores de Participació i Joventut i ha assistit a algun ple real, entre d'altres.

Finalment, l'ordenança definitiva es va aprovar per unanimitat en un Ple estudiantil, on un portaveu-regidor de cada centre va explicar, defensar, i en algun moment reivindicar, les propostes d'ordenança debatuda al llarg del curs.