Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Tots som regidors 2012/2013

El projecte s'ha desenvolupat el curs 2012/2013 amb la participació de 6 grups de 4rt d'ESO de 5 centres de Vilafranca. En total hi han participat uns 185 alumnes de 4rt d'ESO de Vilafranca del Penedès dels centres Institut Eugeni d'Ors, Institut Alt Penedès, Col.legi El Carme-Sant Elies, Col.legi Sant Josep i Col.legi Sant Ramon. 

Els joves regidors han treballat un procés de debat i aprovació d'una ordenança municipal de civisme i convivència. Al llarg del curs l'alumnat es va dividir en 3 grups polítics i, partint d'una ordenança de Civisme i Convivència, han fet propostes d'esmenes de cadascun dels articles. En un primer moment les han debatut amb el centre del mateix grup polític i, en un segon moment, amb els altres grups polítics.

Durant el procés de debat l'alumnat ha hagut de desplegar les seves habilitats per argumentar i defensar el que el seu grup polític havia acordat. 

Per tal d'aprofundir en el coneixement del funcionament democràtic l'alumnat ha rebut formació de tècnics municipals, ha conegut els espais de decidió política de la mà de les regidores de Participació i Joventut i ha assistit a algun ple real, entre d'altres.

Finalment, l'ordenança definitiva es va aprovar per unanimitat en un Ple estudiantil, on un portaveu-regidor de cada centre va explicar, defensar, i en algun moment reivindicar, les propostes d'ordenança debatuda al llarg del curs.

Accessibilitat